MEB KARİYER VE LİYAKAT İLKELERİNİ ÇİĞNEMİŞTİR

10 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik yayımlandıktan hemen sonra yapılan okul müdürleri değerlendirmelerinin objektiflikten açık ara uzak olduğuna, kariyer ve liyakat ilkelerinin çiğnendiğine inanıyoruz. Puanlamalarda barajı geçen okul yöneticilerinin yüksek oranda kamuoyunca da bilinen yandaş sendika üyelerinden olması da manidardır.
İlgili yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan değerlendirmelerde düşük puan verilerek müdürlük görevine son verilenlerin; öğretmen, öğrenci temsilcileri ve okul aile birliği üyelerinden tam puan almalarına rağmen bağlı oldukları İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yöneticilerince çok düşük puanlar verilerek başarıları yok sayılmıştır. Müdürlük yaptıkları süreler boyunca emeklerinin karşılığı olan başarı belgeleri, olumlu teftiş raporları ve diğer kriterler görmezden gelinerek hukuk devleti normları çiğnenmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca değerlendirmesi baraj puanı altında kalan okul müdürlerine hak ve emek yanlısı olan sendikal anlayışımızın da gereği olarak her türlü hukuki desteği sağlayacağız.
Eklenme : 06 Eylül 2014

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231