TEK TEK Mİ SÖZLEŞ(SEK), TOPLU MU SÖZLEŞ(SEK)

Eğitim Hak-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Süleyman IŞIK Toplu Sözleşme Yasa Tasarısıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;
Bildiğiniz gibi 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa göre 11 hizmet kolu bulunmaktadır. Her hizmet kolunda sendika örgütlenmesi bulunmaktadır. Aynı görüşe mensup 11 sendika bir araya gelerek konfederasyonları oluşturmaktadır. Bürokratların yaptığı son düzenlemeye göre toplu sözleşmeler konfederasyon başkanlarının olduğu toplantıda ele alınacaktır. Ancak bu düzenlemeye sendika başkanları itiraz etmekte ve kendileriyle de ayrı bir görüşme tertip edilmesini istemektedir.
Şu an da ki kavga ise tam olarak bundan kaynaklanmaktadır. Sendika başkanları ile konfederasyon başkanları şu an da bir ‘güç bende artık’ kavgasına girmişlerdir. Sendika başkanları ellerindeki gücü konfederasyon başkanına kaptırmak istememektedirler. Oysa yasa bu gücü konfederasyon başkanında toplayarak muhatabın sayısını düşürmeye çalışmakta. Bu durum konfederasyon başkanını mutlu ederken sendika başkanını rahatsız etmektedir.
Toplu Sözleşme Yasa Tasarısının bir türlü Üst Komisyona geçmemesinin sebebi budur. Böyle bir durumda hazırlanan yasa bir toplu sözleşme(me) yasasına dönüşmüştür. Gerçek muhatap olan ‘kamu çalışanı’ kimsenin umurunda değildir, ortada bir rant kavgası vardır. Sendika üst düzey yöneticileri kendi içlerinde tam bir güç kavgasını girmişlerdir. Fatura ise yine memura kesilmiştir.
Eğitim Hak-Sen olarak bu durum da biz şunu söylüyoruz. Memura verilen sözler yerine getirilmelidir. Bu sözler yerine getirilmeyecekse HİÇ SÖZLEŞMESEK DAHA İYİ OLUR düşüncesindeyiz.
Eklenme : 24 Temmuz 2012

Bu habere ait görsel bulunmamaktadır

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231