24 KASIM MİLAT OLSUN, ÖĞRETMENLER SÖZ SAHİBİ OLSUN

Atatürk’ün Millet Mekteplerinde bizzat tahta başında ders vermesinden sonra kendisine 11 Kasım 1928 yılında Başöğretmen unvanı verilmesine karar verilmiş ve Mustafa Kemal Atatürk’te Başöğretmenlik sıfatını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmiştir.
Muhatabı insan olan onu hayata hazırlayan tohumdan yeşermesini sağlayan bir meslektir öğretmenlik. Toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, gelecek nesillere ufuklar açmanın, değişimin, çağdaşlığın, hoşgörünün, barışın, geçmişin ve geleceğin mimarıdır öğretmenler.
Öğretmenlik mesleği, gelecek nesillerimizi insanlığa yararlı iyi birer birey olarak yetiştirmek için, sabır ve hoşgörü kavramları üzerine kurulu saygın ve zor bir meslektir.
Ne yazık ki ülkemizde öğretmene ve öğretmenlik mesleğine verilen değer, öğretmenlerimizin hak ettiği noktada değildir.
Özlük haklarının iyileştirilmemesi nedeniyle bir yandan yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimiz, diğer yandan sürekli yazboz tahtasına döndürülen Milli Eğitim politikaları içerisinde mesleklerini icra etmeye çalışmaktadırlar. Son zamanlarda performans değerlendirmesi adı altında bir kez daha MEB paydaşları olan öğretmen, veli, öğrenci ve okul idarecilerini bir birine düşman edecek uygulamayı hayata geçirmeye çalışan Bakanlık öğretmen itibarını ayaklar altına almıştır.
Bütün olumsuzluklara rağmen öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Bu 24 Kasım Öğretmenler Gününün öğretmenlerimizin artık eğitim ve eğitimciler için alınacak kararlarda söz sahibi olacağı, fikrinin alınacağı milat olmasını diler, öğretmenlerimize sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar dileriz. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi de rahmetle ve şükranla anıyoruz.
Eklenme : 22 Kasım 2017

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231