SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTUK

Genel Başkanımız Hanifi Gökçek, Genel Sekreterimiz Erdinç Toptaş, Genel Mali Sekreterimiz İsmail Hakkı Bacınoğlu, Şube Başkanımız Ümit Şeref Yarıcı, Şube Mali Sekreterimiz Osman Poyraz, Şube Eğitim Sekreteri Abdullah Doğan, Haksen Konya İl temsilcisi Abdullah Başkan, Büro Haksen Konya İl temsilcisi Aziz Yalçın, Sağlık Haksen Konya İl temsilcisi Dr.Ali Bircan Asiltürk ve Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Temsilcisi Orhan Yeşilyurt ile birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret ederek üniversite çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarını içeren bir dosya ile Haksen 4/C Raporunu teslim etti.
Burada konuşan Gökçek, “Üniversiteler, toplumsal gelişim bağlamında bilimin ve düşüncenin öncelendiği lokomotif kurumlardır. Bilginin üretilmesi, toplumsal ve yaşamsal ihtiyaçların giderilmesi doğrultusunda kullanılması, toplumun üniversitelerden ilk eldeki beklentisidir. Bununla birlikte sosyal bilimler alanında yapılan araştırmalar ve elde edilen verilerle toplumun düşünsel düzeyinin artırılması ve toplumsal arızaların çözümüne ilişkin metotlar geliştirilmesi de üniversiteler eliyle gerçekleştirilir. Bu yönüyle üniversiteler üniversal bir yapı arz eder. Üniversiteler, her türlü düşünceye yaşama alanı olan özgürlük ortamları olmalı, bilim adamları akademik ilerleyişlerini söz konusu ortamda yapabilmelidirler.
Üniversiteyi oluşturan personel öncelikle insandır. Bir yapının olgunlaşması için asli unsurlarla birlikte yan unsurların da önem arz ettiği bir gerçektir. Üniversitelerde akademik personelin yanı sıra idari personelin de üniversitelerin amaçlarının gerçekleşmesinde önemli işlevlerinin bulunduğu gözden ırak edilmemelidir. Bu anlamda idari personelin yaşadığı ve acil çözüm beklediği belli başlı sorunları sizinle paylaşmak istiyorum.
Üniversitelerde görev yapan idari personelin yer değiştirme talebinin önündeki engeller kaldırılarak, yer değiştirme işlemini belli bir sisteme bağlamakla birlikte, karşılıklı becayiş hakkı tanınmalıdır.
Üniversite birimlerindeki kadrolar; bekçi, hizmetli, teknisyen yardımcısı olan personel, rızaları olmadan, görevleri dışında çalıştırılmamalıdır.
Günümüzde kamu kurum ve kuruluşları otomasyonlaşmış olup, hemen hemen bütün kamu çalışanları bilgisayar kullanabilmektedir. Memurların sınavsız olarak Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni veya Bilgisayar İşletmeni kadrosuna ataması yapılmalıdır.
Hizmetlilere gece nöbeti tutturulmamalı, gece bekçiliği kadroya tabi olmalı ve gece bekçilerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli donanım sağlanmalıdır.
Resmi görevlendirme yapılmadan amirlerin sözlü emirleri ile mesai yaptırılmamalı, fazla çalışmaya karşılık mutlaka ek ücret veya her sekiz saat karşılığında bir gün izin verilmelidir.
Kadrolu ve sözleşmeli ayırımı yapılmadan tüm üniversite çalışanlarına ücretsiz servis ve yemek imkânı sağlanmalıdır.
Bütün kadrolardaki 4/C’li personelin görev alanları ve çalışma süreleri belirlenmeli, görevleri dışında ve mesai dışı çalıştırılmamalıdır.” Dedi.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, sorunları çözmede yardımcı olacağını bildirdi.
Eklenme : 24 Temmuz 2012

Bu habere ait görsel bulunmamaktadır

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231