24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Geleceğimiz olan çocuklarımıza evrensel doğruları aktaran, aidiyetimizi güçlendiren, bilginin erişilmesinde ve kullanılmasında rehberlik eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlamanın sevincini ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz.
Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen, kutsallık da atfedilen erdemli kişilerin mesleğidir.
Ülke olarak, öğretmenin mesleğini en verimli, güvenli ve nitelikli bir şekilde icra etmesi için imkanları seferber etmekten kaçınmamalıyız.2023 Eğitim Vizyonu, bu yönden ümit verici açılımlar içermektedir.
Öğretmenlik meslek kanunu, mesleği hak ettiği ölçüde yeniden kurgulamalıdır. 3600 ek göstergenin verilmesiyle başlayacak iyileştirmeler, vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi, sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği ve bütünlüğünün sağlanması, öğretmen açığını kapatmak üzere ücretli öğretmenlik yerine kadrolu atama yapılması, öğretmene olan şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi ve öğretmen saygınlığını artıracak diğer çözümler, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve ayrıca cazibesini artıracaktır.
Eğitim Hak-Sen olarak tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarının çözüldüğü özgür ve bağımsız bireylerin yetiştirileceği bir gelecek dileğiyle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geleceğimize hayat veren tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarız.
Eklenme : 23 Kasım 2019

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231