EĞİTİM HAKSEN’DEN HACETTEPE YÖNETİMİNE ZİYARET

Genel Başkan Yardımcılarımız Kadir Doğan, Mukadder Göçer ile Şube Başkanımız Osman Poyraz ve şube yönetim kurulu üyemiz Raziye Arslan,Üniversite temsilcimiz Gülüzar Şimşeker Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Güner Demirel ve Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Çelik’i makamlarında ziyaret ettiler. Yakın ilgileri ve işbirliğine dayalı yönetim anlayışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Hacettepe Üniversitesi çalışanlarının sendikamıza ilettikleri konuları Sayın Güner’e dosya halinde teslim ettikten sonra her bir talebi sırasıyla müzakere ettiler. Buna göre,

-Hacettepe Üniversitesinin, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavını yapması için Şubat ayı sonuna kadar YÖK'e müracaatta bulunacağını, sınavın YÖK tarafından yapılmaması durumunda ise, Üniversite pandemi koşullarını da dikkate alarak kendi imkânlarıyla yapacağını söylemişlerdir.
-Üniversite personeli ile birinci derecedeki yakınlarının H.Ü. Hastanelerinden öncelikli olarak yararlandırılmaları ve Gün Hastanesi için Rektör ve Hastane Yönetimi ile görüşüleceği ifade edilmiştir.
-Beytepe personel servislerinde yaşanan aksaklıkların giderileceğini, engelli personelin uygun araçlarla taşınması için çalışma yapılacağı ve servis hakkı olmayanlarla ilgili adımların atılacağı belirtildi.
-Yardımcı Hizmetler Sınıfında tanımlı personelin Genel İdare Hizmetleri sınıfına alınması yönündeki talebin ancak kanun koyucu yolu ile olabileceği ifade edildi.
-Personele verilecek hizmetiçi eğitimlerine sendikamızın önerdiği konu başlıkları da değerlendirilecektir.
-Araştırma görevlilerinin kalabalık şekilde aynı odayı paylaşmalarının fiziki alan yetersizliğinden kaynaklandığını, yapılacak inşaatlarla bu sorunların da giderilebileceği belirtilmiştir.
-Araç tanıtım kartları ve personel kimlik kartlarından alınan ücretlerin alınmaya devam edileceği, bu kartların da maliyetine personele ücretlendirildiği ifade edilmiştir.
-Döner sermayeden maaşları ödenen personelin, genel bütçeden maaşlarının ödenmesinin ilgili mevzuat uyarınca mümkün olmadığı ifade edilmiştir.
-Mevzuatta olmadığından gece vardiyası personeline kumanya verilmeyeceği ifade edilmiştir.

Eklenme : 12 Şubat 2022

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231